Farvel til Cambodja

Så er det på tide at sige farvel til Cambodja og goddag til Vietnam.

Den sidste lille uge har været super god, og vi har virkelig nydt vores lille ophold i Cambodja.
Vi startede som bekendt ud i Siem Reap hvor vi besøgte Angkor Wat. Her lejede vi en tuk- tuk for en dag, og drog afsted kl. 05.00 for at se solopgangen. Da solopgangen så aldrig rigtig kom, fortrød vi lidt at vi havde forladt dynerne så tidligt, men thats life;)
Angkor Wat var utrolig smukt, og virkelig noget for sig, men efter den fjerde ruin blev stenene rimelige ensformige, så vi gav tuk-tuk manden tidligt fri.









Dagens travetur havde givet ømme fødder, hvilket blev behandlet med en traditionel "Dr. Fish massage". Dette består i at man stikker fødderne i et kar fyldt med fisk, hvorefter de så sutter dine fødder rene for døde hudceller !! Herligt ...



Efter Siem Reap tog vi ned til Sihanoukville ved kysten. Temperaturen her var langt mere udholdelig, og dagene blev mest af alt tilbragt ved stranden.
Det blev også til en bådtur til de lokale øer, hvor den bla. stod på snorkling og barbercue.
Natten inden bådturen havde dog været lidt for "lang", så vi hang ud over siden af båden det meste af tiden derud. Efter en svømmetur og en masse cola var vi dog klar igen ;)






Idag ankom vi så til hovedstaden Phnom Pehn, efter den mest mærkelig bustur til dato.!
Det startede så godt med at bussen kom til tiden, og vi fik plads på det lækre ( troede vi ) VIP bagsæde. Det viste sig dog hurtigt at være den værste plads i bussen, da vi endte med at sidde 11 voksne mennesker, på et bagsæde beregnet til 5 !!!!
Det var altså lidt trængt....
Der sad vi så sammen med 9 lokale som tydeligvis fik sig en god snak om os. Galskaben stopper dog ikke her, for pludselig begynder hele bagsædet en efter en at brække sig - mens de tager billeder af hinanden !! Alle blev åbenbart køresyge på samme tid, så vi måtte skrue meget højt op for musikken og forsøge at se det komiske i situationen. ;)

Her i Phnom Pehn har vi så haft en dag før vi imorgen tager til Saigon i Vietnam for at mødes med Cille.
Byen er en mærkelig blanding at at være hektisk, eksotisk, beskidt og charmerende. Især trafikken, som er voldsomt domineret af scootere er vild, det handler simpelthen om overlevelse.!

Dagen idag er gået med at udforske byen samt et besøg til " The Killing Fields" som er en af de steder hvor folk blev henrettet og smidt i massegrave under Pol Pot og Khmer Rouges styre her i landet. Det siges at omkring 1,7 millioner mennesker måtte lade livet under Pol Pots styre og mange af dem var blevet henrettet her i byen. Det var en lidt uhyggelig oplevelse at gå rundt og se på de mange kranier samt knogle- og tøjrester som lå spredt ud over området, hvilket gjorde det nemt at forestille sig de grusomheder som havde fundet sted der.









Imorgen tidlig går turen imod Saigon, og vi håber på en stille og rolig bustur uden alt for meget drama.

- Posted by Carina og Christina

Location:Phenom Pehn

Read Users' Comments (0)

0 Response to "Farvel til Cambodja"

Send en kommentar