22 dage, 4 lande og 7.000 km senere

Tilbage i civilisationen. !!
Så er vi tilbage. Vi troede at vi skulle være i det primitive Afrika i 7 dage, men det blev mere eller mindre 22 dage, så der er årsagen til vores fravær. Vi har oplevet så meget i de sidste tre uger på den godt 7000 km tur fra Cape Town til Johannesburg, at det ville tage dage at redegøre for det her, men vi gør et forsøg;
Vi kan nu skrive yderligere fire lande på cv'et; Sydafrika,
Namibia, Botswana og Zimbabwe.
Det hele startede jo i Sydafrika, hvor vi begyndte campingturen med at handle proviant til 7 dage i ørkenen, ikke nemt, men 20liter vand, en masse cola og snacks senere var vi klar til at indtage Afrika.
Grænsen til Namibia var den første vi krydsede. Det hele startede så godt, med lækkert vejr, skøn pool og lækker camp, det skulle dog hurtigt vise sig at Namibia ville blive en våd oplevelse.
Namibia er overvejende et ørkenland, hvor de i gennemsnit får 100mm regn om året, det sjove var at de 100mm åbenbart skulle komme i den godt 1,5 uge vi var der. Så tro det eller ej, vi fik faktisk problemer med oversvømmelser I ØRKENEN !!!!
- Så den der med at de mangler vand i Afrika, den får vi nok lidt svært ved i fremtiden, ihvertfald for Namibias vedkommende. Vi rustede os ihvertfald med god tålmodighed og varm kakao for at holde varmen, hvem skulle have troet det midt i ørkenen ??
Ud over regnen, som nu mest af alt var om natten, var Namibia en super oplevelse. Landet bød på den vildeste natur, fra den mest tørre klippeørken, til den smukkeste sandørken, de flotteste bjerge og den vildeste bush. Vi har været på en del game drives, som er safari i en åben jeep, og stort set set alle dyrene på savannen.
Især Etosha Nationalpark var noget for sig, her var vi så heldige at se en gepard på jagt samt en masse andre dyr helt tæt på. Inden vi forlod Namibia havde vi et par dage i Swakopmund, i en lækker seng. Her var vi ude at køre quad bike i sandørkenen og sandboarde, som er en slags kælk med 80km/t ned af sandet, så morsomt.!! Derudover sky-divede vi fra 3km højde, det var så vildt, og derefter fik Carina den tvivlsomme ære af at være døv i 24timer, fra lufttrykket.
Før vi forlod Namibia og krydsede grænsen til Botswana var vi forbi Cape Cross hvor 50.000 sæler var samlet for at yngle, forestil jer en stank !
Botswana var et ultra primitivt land. Forestil jer at blive kastet 200år tilbage i tiden, vejene var nærmest ikke eksisterende, og det smule vej der var, var proppet med køer, æsler og ikke mindst geder fra de omkringliggende lerhytter. For os virkede dette som den ultimative fattigdom, men folk her var så glade og gjorde stor ære i at hilse på os, det var fedt at opleve at man kan leve så simpelt men stadig have en masse glæde i livet. Højdepunktet i Botswana var Okavango deltaen som vi sejlede ind af, hvorefter vi slog lejr på en mere eller mindre øde ø. Her var vi på safari hvorefter vi sejlede ud i den smukkeste solnedgang man kan forestille sig, som blot blev efterfulgt af en stjernehimmel så lysende og klar at det er uden sammenligning.
Efter Botswana gik turen til konfliktfyldte Zimbabwe, hvor højdepunktet var Victoria Falls, som er en lille by med det mest enorme og smukke vandfald.
Her havde vi lidt tid for os selv til at gå på marked og købe afrikanske ting i bytte for gamle spillekort og kuglepenne. Man følte nærmest man snød dem, utroligt hvor meget glæde en kuglepen kan bringe.! Vi besøgte selvfølgelig også vandfaldet, som var vanvittigt smukt, og vådt.! Vi havde valgt at trodse alle andre og droppe regntøjet, lad være med det hvis i nogensinde kommer dertil, man bliver VÅD!!
Højdepunktet i Vic Falls var dog sunset cruiset, også kaldet booze cruiset, fordi der er fri bar i tre timer, og tømmer man baren får man sine penge igen. Lad os bare sige at sammen med de skønne norske jenter gjorde vi er ihærdigt forsøg herpå, det lykkedes desværre ikke, men sjovt var det, og dagen derpå var slem.
Dagene efter Vic Falls var præget af energimangel og vi var efterhånden noget trætte af at sove i telt og i det hele taget af canpinglivet.
Så det var en forløsning da vi igår kom til ultra civiliserede Johannesburg og blev præsenteret for vores bolig de næste fire dage; et værelse med seng, bad/toilet og swimmingpool, den rene luksus!
Så nu sidder vi altså her i Jo'burg og er en hel masse oplevelser rigere. Afrika har været en fed oplevelse og vi har virkelig lært at have tålmodighed og slappe af. Som vores guide sagde ; " This is Afrika" sker det ikke idag sker det imorgen, (eller i overmorgen) og der er intet man kan gøre ved det. Livet her er så anderledes, og det har været fantastisk at få lov at opleve.
Forestil jer at få lov at sove mens man kan høre løverne brøle lige på den anden side af hegnet, det er ubeskriveligt.!
Alt i alt en helt fantastisk tur, og vi kan helt sikkert anbefale andre at rejse med Drifters hvis de har lyst til at rejse rundt i Afrika. Eneste minus ved turen har været at Carina har haft mere end almindeligt svært ved at holde ud at være SÅ langt fra håndbold VM !!!
Nu vil vi nyde de næste par dage i Johannesburg, hvorefter turen på fredag går til Bangkok, og to
måneder i Asien...
Der går ikke tre uger før i hører fra os igen !!

Forresten er der billeder fra turen på Facebook nu ;)



Vores første Camp.. En god start!



Namibia ørkenen, uden regn !



Skydive.....


















-Posted by Carina og Christina

Read Users' Comments (0)

0 Response to "22 dage, 4 lande og 7.000 km senere"

Send en kommentar