Semenggoh Wildlife Regabilitation Centerog Longhouse stay

Vi har desværre haft lidt problemer med at oploade til bloggen, så nu får i en masse indlæg samtidigt.

De første fire dage af vores ophold her på Borneo tilbragte vi i byen Kuching, som er hovedbyen i Sarawak staten.
Borneo er delt op i staterne Sabah og Sarawak.
Øen er virkelig et overflødighedshorn af oplevelser, og vi har virkelig erfaret at det er en nødvendighed at planlægge tiden her, hvis vi skulle nå bare lidt af det mens vi er her.

Så der har allerede været knald på.!
Forrige torsdag tog vi derfor først på tur til Semenggoh Wildlife Rehabilitation Center, som er et af de få steder i verden der stadig har fritlevende Orangutanger tilbage. Det er faktisk ikke et center som sådan, aberne lever frit i junglen og kommer blot ind til centeret når der er fodringstid - hvis de altså har lyst ! På centeret lever der 25 af de 2000 tilbageværende orangutanger i verden, og vi var på forhånd blevet advarer om at muligheden for at vi ikke så nogen af dem var stor - men vi var heldige !!
Hele fire søde aber blev det til, så vi var meget tilfredse.

Efter vi forlod de søde aber tog vi videre for at besøge og overnatte hos en stamme i junglen.
Her på Borneo har det igennem århundrede været en tradition at bo i longhouses - og ja det er altså virkelig lange huse !! Det hus vi besøgte havde over hundrede beboere fordelt på 24 familier. Familierne bor side om side i det enormt lange hus.
Stammen lever mest af alt af hvad de kan finde i "det lokale supermarked" = junglen. Vi var derfor også med vores guide en tur rundt i junglen for at få et indblik i hvad stammen bruger de forskellige træer og plantet til - hvilket er praktisk talt alt !
Aftenen bød på hygge med indbyggerne i langhuset og lidt traditionel stamme- dans, hvilket foregik over et par hjemmelavede glas risvin.

Efter at være blevet vækket af den galende hane omkring kl. 04 bød dag to på demonstrationer af forskellige traditionelle ting. heriblandt hanekamp, blowpipe demonstration samt lidt træning i hvordan man tapper gummi fra et gummitræ - hvilket faktisk er super smart !

Efter at have taget afsked med de søde beboere tog vi trætte båden tilbage igennem junglen for at komme tilbage til Kuching.

- Posted by Carina og Christina

Location:Kuching Sarawak

Read Users' Comments (0)

0 Response to "Semenggoh Wildlife Regabilitation Centerog Longhouse stay"

Send en kommentar